BOULDER

27 novembre 2020
By

Boulder", de Eva Baltasar: ¿cómo transforma la maternidad una relación?Puri Pérez. Fa unes semanas una amiga em va deixar un llibre petit, de poques pàgines, però d’una riquesa que no et deixa indiferent, amb una prosa esplèndida, quasi poètica.

L’autora, Eva Baltasar, té una gran habilitat per escriure sobre els sentiments i els dubtes que cada un de nosaltres tenim a dins. És un llibre per gaudir poc a poc reflexionant sobre las frases que anem llegint. El lector s’endinsa en la solitud del mar, en la foscor de  nit i quasi pot sentir les onades brusques de la mar i veure l’alba des del vaixell. La Boulder, una noia que fuig de la seva anterior vida de tediosa rutina, s’embarca en un vaixell on fa de cuinera. Li grada la llibertat, la solitud i fer la seva vida, fins que un dia coneix a la Sansa, una noia que la deixa bocabadada. A la protagonista li agrada la idea d’estimar i sentir-se estimada. La Sansa l’embarca en l’amor i la passió, ancorant-la a terra ferma.

L’amor entre ambdues noies va vent en popa, fins que arriba el moment on es plantegen tenir una criatura per inseminació i tiren endavant aquest projecte de ser mares. No obstant, quan arriba la criatura s’obre una escletxa i la relació mai tornarà a ser com abans. Ja no ni haurà lloc per a l’amor i la passió, la Boulder se sent segregada. Llavors deixa la seva parella amb la criatura i torna a embarcar-se en un creuer, però la ferida la manté tendra i oberta. Se sent molt sola, i pensa que quan arribi al port no tornarà a navegar mai més.

Boulder és un llibre que aborda el lesbianisme en tot el seu esplendor amb frases directes i sense embuts, posant de relleu els conflictes de la vida en parella quan arriben els fills. L’autora  ha sabut reflectir la complexitat de les relacions humanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia