Les cartes

31 gener 2021
By

Cómo Escribir una Carta | Cómo se Escribe una Carta | Escribir una CartaPuri Pérez. Ja quasi ningú escriu cartes a mà, jo estic entre elles. Des que Internet va arribar a les nostres vides, aquest art s’ha perdut. Ara tot és més ràpid, envies un correu electrònic o un whatsapp i arriba a l’instant i a qualsevol racó del planeta. Però he de dir que no és el mateix, el correu és mes fred, en canvi, per escriure una carta a mà es requereix més calma, més estona per pensar i poder expressar les teves paraules. Ara bé, era tot un ritual, preparar el foli, el sobre, els segells i com no, buscar la bústia i tirar la carta, tota una odissea, perquè a vegades la bústia no estava tant a prop de casa.

Era emocionant i agradable rebre una carta, clar sempre que fossin bones notícies, però no sempre era així, també les cartes podien portar dolor i tristesa. Tots sabem que hi ha molts tipus de cartes, una per a cada ocasió, però de totes elles, jo em quedo amb les cartes d’amor. No hi ha res més maco que llegir paraules que expressin aquests sentiments tan íntims i personals.

Són molts els poetes,  escriptors i escriptores que han escrit grans i passionals cartes d’amor als seus amants. Conegudes són les de Neruda a Matilde, o les de Henry Miller a Anaïs Nin, o les cartes de Pérez Galdós a Emilia Pardo Bazán. També les cartes de Juan Ramón Jiménez a Zenobia Camprubí,  sense oblidar-nos de Hemingway a Marlene Dietrich, o Virginia Woolf a la seva amant Vita Sackville, la llista és immensa, i és una sort poder llegir algunes d’ aquestes cartes encara que sigui per Internet.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia