ELS 50 ANYS DE DRAC MÀGIC

22 març 2021
By

Logo Drac MagicConxa Garcia.   La cooperativa Drac Magic celebra 50 anys d’existència amb pel.lícules, xerrades i una exposició virtual.  Com passa el temps! Recordo haver descobert Drac Màgic en un taller d’anàlisi de films, que feia la Marta Selva. Em va agradar tant que ja sempre més cercava quan feien altres activitats d’aquest caire.De fet a Gràcia hi ha estat present en moltes ocasions amb les seves anàlisis i reflexions sobre imatges del cinema: centres cívics, entitats, Festa major…

Parlem d’una entitat que, com es defineixen,  genera comunitat i regenera imaginaris. En les seves activitat formatives han donat a conèixer, amb la Mostra de films de dones,  el cinema de al voltant de mil directores de més de cent països,  de les quals s’han projectat més de  dos mil films. A Gràcia l’hem gaudit als Cinemes Verdi i a hem pogut veure el film inaugural a la Plaça de la Virreina i a la Plaça Dons del 36.

Actualment amb la proliferació de pantalles, que fa créixer el paper de l’audiovisual en la construcció de relats culturals, veuen ineludible mantenir un compromís amb l’anàlisi  atent de les imatges. Per això, des dels feminismes, l’atenció a la diversitat i la cultura de pau, Drac Màgic treballa per promoure la construcció de la consciència crítica per entendre el món  passat i present i imaginar futurs possibles. Bona i necessària eina la seva. Que compleixin molts més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia