Jo hauria pogut salvar Lorca

6 abril 2021
By

JO HAURIA POGUT SALVAR LORCA | VICTOR AMELA | Casa del LibroPuri Pérez. Mai havia llegit res de l ‘escriptor i periodista Victor Amela, fins que una tarda, a la biblioteca, em vaig fixar en un llibre amb un títol que em va cridar l’atenció. Sense dubtar, el vaig agafar i com sóc una enamorada de Lorca vaig tenir la curiositat de saber què guardava entre les seves pàgines.

Vaig començar a llegir-lo amb inquietud, ja que parlava de la guerra civil i dels moments tant durs i sagnants que van viure els nostres avis i familiars. Descriu molt bé la història i els seus personatges.  El llibre explica com van assassinar a Lorca en la seva Granada i el van deixar en una cuneta tapat amb herba i terra d’oliveres.

Així són les guerres de dolentes, crims, morts, rancors, silencis, secrets, por i destrucció. És un llibre que no et deixa indiferent. Hi ha histories dures, però també és cert que les seves pàgines desborden poesia, i parla de l’amistat, el companyerisme, la tendresa , la innocència. Hi ha també unes cartes a pares i germans des del front molt boniques, com també ho és una carta en la qual un dels personatges homosexual com ho va ser Lorca, li escriu i li declara el seu amor al seu amic de l’adolescència. Llegint aquestes línies se’m va posar la pell de gallina, a més et pessiguen el cor fins i tot, et fan vessar una llàgrima. Entre les seves pàgines també hi ha suïcidis, desenganys, maltractaments, és a dir violència de gènere. En fi una novel·la sincera i fonda.

Amb aquesta lectura he pogut passejar pels carres de Granada, per la vora de el riu Darro, per l’ Albaicin i el  Sacromonte i des del mirador de San Nicolás observar la majestuosa Alhambra.Després torno a Barcelona i m’endinso en els seus barris humils, també pel Passeig de Gràcia fins a les Rambles. Un viatge al passat i al present, recordant  Lorca i el seu Romancero Gitano.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia