DISCAPACITATS PSÍQUIQUES

10 gener 2022
By

discapacitat-fisicaConxa Garcia.   La salut mental està necessitada d’una bona inversió en investigació, ja que encara ara coneixem poc el nostre cervell i el seu funcionament. En l’àmbit de les discapacitats psíquiques estem molt endarrerits i tot es deixa en mans de les famílies i aquestes tenen un límit, tan econòmic com emocional i psicològic.

Les famílies fan tot allò que poden pels seus fills i filles, tan tenint cura d’elles com participant en la creació i funcionament d’Associacions que els puguin atendre i oferir-los assistència psicològica i escoles-taller, oferta d’oci amb monitors, pisos tutelats, etc. No tothom pot pagar-se aquestes coses i, a més les mares i pares es fan grans i volen deixar-los ben acomboiats quan ells faltin i es troben: que no hi ha centres públics suficients. També hi ha casos d’alta complexitat, hem vist algun cas a TV3 de famílies amb persones que tenen brots violents i a les quals no se’ls dona cap solució.

Conec el cas d’una família que viu atemorida fa molts anys i a la qual se li va informar que, a la seva zona, només hi havia un centre i hi ha una llarga llista d’espera. Esperem que quan els donin una plaça no hi hagi hagut cap desgràcia… Les famílies només volen que els seus fills o filles estiguin ben atesos quan ells faltin o en el moment que la convivència és impossible. Es necessiten més centres residencials amb urgència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia