PILI PORTA

7 març 2024
By

Conxa Garcia.   Maria Pilar Porta Arrabalín, centrecampista capitana del CE Europa i mestra d’Educació Física i Primària,  ha estat entrevistada per  Carme Porta  (La Independent).  Va néixer a Linyola, Pla d’Urgell, el  1990. Ha tingut una carrera esportiva lligada a la de la seva germana Andrea Porta que es va retirar el 2022. Va ser campiona de lliga i van fer l’ascens a 2ª RFEF amb el CE Europa 2021-2022 i la temporada 2022-2023 a 1ª RFEF.

Va començar a jugar al seu poble amb 5 anys. I només parà un parell d’anys, per un problema d’anorèxia.  El 2012  va venir a Barcelona a estudiar. La van trucar de l’Europa i decidí reprendre la seva carrera esportiva va i ja hi porta 11 temporades.

“Fins fa quatre dies no cobràvem res, ara ens renten la roba d’entrenament però fa tres anys enrere no, i semblarà una tonteria però ho hem hagut de lluitar per sentir-nos que teníem les mateixes condicions que l’equip masculí. Hem hagut de picar molta pedra i em sento satisfeta perquè penso que em evolucionat i ens toca viure aquests moments ’d’èxits”.  “Estan pujant generacions molt fortes, que ens venen a veure molt i em sento molt referent d’aquestes nenes”.

“No sé el que duraré però esportivament i personalment estic encantada i seguiré jugant. He fet grans amistats de per vida i vull penjar al CE Europa les botes”.  Encara cal “ molta pedagogia, televisió en veuen molta, futbol de barri no tant”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia