LA SALUT ÉS PRIORITÀRIA

22 abril 2024
By

 

 

mani sanitatConxa Garcia.   Per a totes està claríssim que s’ha de prioritzar l’educació, els serveis socials i la sanitat, per davant d’altres despeses. Són elements bàsics per tenir cura de la vida de les persones. Les nostres institucions no semblen entendreu així.

Ja hem parlat de dèficits en educació, en atenció social i sanitària altres vegades. Ara hem de tornar a carregar contra les decisions de l’ICS. S’havia signat un acord que millorava els sous d’una part del personal sanitari (no a totes les professionals), però sembla ser que volen treure els diners  per fer-ho retallant personal eventual, totalment necessari.

Això s’aplicarà a tots els grans hospitals de la nostra ciutat. Tenim ja dades del de la Vall Hebron, l’hospital públic més important del país, on ja s’ha acomiadat a 200 professionals. Aquesta mesura pot generar  un augment de les llistes  d’espera, d’intervencions, quan s’havien aconseguit reduir força.  També es pot produir una retallada de llits, no cobrir les baixes  o les jubilacions, fet que suposarà  que la plantilla haurà d‘assumir una més gran càrrega de treball, que afectarà eles professionals i les usuàries.

L’excusa de l’equilibri territorial no cola, tot és un tema de diners.   No es tracta de desvestir un sant per vestir-ne un altre. Si fa falta més personal als hospitals petits del territori caldrà contractar-ne més, perquè no en sobra en lloc. Cal blindar els recursos que ja tenim i millorar-los.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia